GENEL CERRAHİ UZMANI OP. DR. DAVUT BAYKAN

Ameliyatsız Kıl Dönmesi Tedavisi

OP. DR. DR. DAVUT BAYKAN KIL DÖNMESİ, HEMOROİD, ANAL FİSSÜR, ANAL FİSTÜL HASTALARINA HİZMET VERMEKTEDİR.

Bursa'daki Proktoloji alanındaki donanımlı kliniğinde Hemoroid, Anal fissür, Anal fistül, Kıl dönmesi hastalarına hizmet vermektedir. 22 yıldır Proktoloji hastalıklarıyla ilgilenmektedir.

Bursa kıl dönmesi tedavisi

Kıl dönmesi tıbbı adı ile pilonidal sinüs, cilt altı kıl kisti demektir.

KIL DÖNMESİ (PİLONİDAL SİNÜS)

Kıl dönmesi hastalığında uygun tedavi seçeneğine hastalığın yaygınlığına göre karar verilir.

Genel cerrahi uzmanı op. dr. davut baykan

Sıkça Sorulan Sorular

Kıl Dönmesi (Pilonidal Sinüs) gibi çok özel ve çeşitli tedavi yöntemlerinin uygulandığı dolayısiyle kafa karışıklığının en sık olduğu bir konuda hastaları tam olarak bilgilendirme ve “AMELİYATSIZ KIL DÖNMESİ TEDAVİSİ” nin de mümkün olabileceğini vurgulamaktır. Her ne kadar tedaviyi büyük ölçüde tedavi için seçtiğiniz klinik ve doktor belirlemiş olacak olsa da hasta olarak bazı temel bilgilere önceden sahip olmanız hem doğal hakkınız hem de tedavinin olumlu sonuçlanabilmesi için çok önemli katkı sağlayıcı bir faktördür .

Kıl dönmesi, daha çok erkeklerde ve kuyruk sokumu bölgesinde meydana gelen bir cilt rahatsızlığıdır. Vücutta sırt, ense, saç derisi gibi bölgelerden dökülen tüy ve kılların gözenek ya da boşluklardan derinin içine gömülmesi ve burada birikerek kistik bir yapı oluşturması sonucu oluşur
Kıl dönmesinin nedenlerinden biri de sırt bölgesinden dökülen kılların kuyruk sokumu bölgesinde dönerek derinin içine doğru ilerlemesiyle meydana gelmesidir. Bunun dışında uzun süre oturmak, aşırı kilolu olmak, terlemek, ağırlık kaldırma gibi zorlayıcı sporlarla uğraşmak, uzun süre motosiklete veya bisiklete binme gibi sporlar da kıl dönmesine neden olabilmektedir. Kıl dönmesinin oluşumundaki asıl faktör ise kıl kökünün dibinde, kıl kökünün apse veya iltihap yapmasıdır. Kuyruk sokumunda oluşan kıl dönmeleri makat kemiğinin biraz üstünde meydana gelir. Makat bölgesindeki ufak çatlamalar sonucunda bölgeden birden fazla kıl birikebilir ve kıl dönmesine yol açar.
Özetle kıl dönmesi, kılın cildi delerek cilt altına yerleşmesiyle meydana gelir. Özellikle kuyruk sokumu bölgesinde sıkça gözlemlenir. Kuyruk sokumu bölgesinde oluşmasının başlıca sebebi bu bölgenin kıllı bir yapıya sahip olmasıdır. Yine dar pantolonların giyilmesi de kıl dönmesinde oldukça büyük bir etkendir. Kılın kalçaların arasında yönünü değiştirip içeri doğru batmasına ve bu bölgede yer etmesine neden olur. Sırttan dökülen kıllarda aynı şekilde büyük ölçüde kıl dönmesi nedenlerinden biridir.
Ameliyatlı ya da ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi sonrasında kıl dönmesinin tekrarlaması yeni gelişen tekniklerle birlikte oldukça düşüktür. Bu hastalarda doğru tedavi yöntemi kullanılırsa başarı ortalaması oldukça yükselecektir.
Tedavi ücretleri hastalığa ve hastalıkla ilgili bazı faktörler ile ilişki olarak değişiklik gösteren bir kavramdır. Tedavi yapan yer, tercih edilen yöntem, kullanılan malzeme gibi bir çok faktör bu ücretleri etkileyebilir. Ücret SGK’lı hastalar için 3750 TL’den başlamaktadır. Hastalığın düzeyine, uygulanacak yönteme ve kullanılacak malzemelere göre 6000 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Kliniğimiz proktoloji yani makat hastalıkları konusunda hizmet vermektedir. Aşağıda kullanılan yöntemler ve fiyatları hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.
Bursa kıl dönmesi tedavisi

Video Galeri

Op. Dr. Davut Baykan'ın akademik, hastalara yönelik konuşmalarına ve ameliyat videolarına ulaşabilirsiniz.

Op. Dr. Davut Baykan

Fotoğraf Galeri

Sosyal medya ve akademik ortamda yapılan cerrahi uygulamaların fotoğraflarına ulaşabilirsiniz.

Ekibimiz

Cras a elit sit amet leo accumsan volutpat. Suspendisse hendrerit vehicula leo, vel efficitur felis ultri.

Proktoloji Destek

Makat ve bağırsak hastalıkları konusunda ikinci görüş almak ve sorunlarınızı paylaşmak için bize ulaşabilirsiniz.

15 dakikada Ameliyatsız Kıl Dönmesi Tedavisi

Detaylı bilgi için hemen size ulaşalım...

BLOG yazılarım

Haberler & Makaleler

Proktoloji ve kolon rektum hastalıkları üzerine blog yazılarımızı takip edebilirsiniz

Diğer Makaleler

Formu doldurarakOp.Dr. Davut Baykan' a muayene olabilir ve hastalığınızın tedavisi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Op.Dr. Davut Baykan uzman bir ekip çalışmasıyla her türlü genel cerrahi işlemleri yüksek başarı oranıyla gerçekleştirmektedir.